BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, October 25, 2011

Menangis kerana takutkan Allah.

Assalamualaikum.. sekarang saya tidak tahu kenape saya rasa macam rajin sangat update blog.. mungkin mahu kongsi sama anda suka duka atau pon ilmu-ilmu yang boleh kita manfaatkan bersama.. kali ini wan mahu mencerita tentang seseorang .. seseorang yang dulunya tidak lah begitu baik dengan wan tetapi lately kita orang sangat rapat. Wan harap dia bace yang ini.. Kisahnya begini.. kami cuma berkenalan dalam FB.. kononnya kami ini rapat macam itu sahaja la kn? tetapi saya ada number Hp dia.. saya telefon dia.. dan kami berbual lama lebih kurang 2 jam.. detik yang sangat bermakna bermula apabila dia mula teringat kepada sebuah lagu iaitu De Hearty - Pasrah Segalanya.. dia mula menangis .. saya tanya "kenapa awak menangis?" dia menjawab "saya menangis sebab saya rasa saya banyak dosa, saya selalu menangis sebab saya takot kepada Allah, takot saya masuk neraka.. saya takot.." padahal dia seorang yang sangat baik. dan saya tahu dia memang seorang yang sukar untuk kita cari.. "saya takot kalau amalan saya Allah tidak terima, saya takot saya masuk neraka, saya takot" rintihan dia kepada saya.. Suddently, saya menitis air mata.. kata-kata dia membuat saya sangat terasa dan sangat menyesal dengan apa yang saya pernah buat, saya tidak pernah menangis kerana takotkan Allah,tuhan yang kita sembah jika kita seorang muslim dan mukmin.. Pernahkah anda menangis kerana takotkan Allah? hadis nabi menyebut barang sesiapa yang menangis takotkan Allah,maka haram baginya disentuh oleh api neraka.. Kepada kawan saya yang dituju.. - awak amazing.. awaklah orang pertame membuat saya menangis.. (<3) jika anda mahu cari teman carilah teman seperti teman saya ini.. teman dunia dan di akhirat.

Post by Mr.Sepet Tuwtuwes

3 comments:

keith syakil said...

erm,... yea...i've found some.... anyway, mereka sangat berharga... hargailah mereka. untungla dpt shbt cenggitu ~

cik_hana said...

sme story..ak pn ad sorang kwn cmni..tp boy..dye sgt2 baik ..n kaw hargailah dye slagi dye msih kwn kaw keyh..nice..=D

Wanz Jonas said...

yee.. mereka sangat penting kan?? saya sgt hargai dye walopown dye mude dari saya. ilmu nie xkire muda atau tua,kalau boleh di manfaatkan,kita kena terima. :)

Drive it

sejak 28 april lalu, ak sdah berjaya lulus test kereta,den ak skunk dah ade lesem, but still xde kete, asyik mmnjam kete mak jer laa..hahah.. but still maw drve to ktn plg koman laa.. tp rezeki xde lagi.. yang penting.. LESEN ADE...

Jonas

Jonas
Edited

Wanz jonas

Wanz jonas
1st edit.

Jonas brothers-Make it right

Nick Jonas-Introducing me

Paramore-careful